Министерският съвет прие Решение за изменение на РМС № 896

...
Министерският съвет прие Решение за изменение на РМС № 896
Коментари Харесай

Вместо ваксинационния щаб създават консултативен съвет по ваксини

Министерският съвет одобри Решение за изменение на РМС № 896 от 2020 година за приемане на Национален проект за имунизиране против в Република България, изм. и доп. с РМС № 91 от 2021 година, РМС № 144 от 2021 година и РМС № 145 от 2021 година, оповестиха от държавната пресслужба.

С плана се предлага да се прекрати активността на, основан с РМС № 896 от 2020 година за приемане на Национален проект за имунизиране против COVID-19 в Република България.
 Прогноза на шефа на Пирогов: Делта коронавирусът ще ни удари по-бързо от предстоящото Прогноза на шефа на " Пирогов ": Делта коронавирусът ще ни удари по-бързо от предстоящото
Разпространението на вид Делта (индийския вид B.1.617.2) на ковид ще бъде доста по-бързо от предстоящото. За това предупре...

Разпоредбата на член 45, алинея 1 от Закона за администрацията дава опция на министъра, при нужда от консултативна помощ от външни специалисти за решение на проблеми от специфичната му подготвеност, да основава препоръки като експертни консултативни звена.

С оглед на това, за подкрепяне на дейностите по имунизиране в страната, се основава съвещателен съвет по ваксини от специалисти с по-широка експертиза и с по- необятна социална представителност, който да подкрепя министъра на опазването на здравето в организирането и провеждането на имунизациите, правенето на социална информация и реализирането на връзка за повишение на доверието във имунизацията и постигането на висок имунизационен обсег в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР