Министерският съвет прие решение за изменение на Оперативна програма Околна

...
Министерският съвет прие решение за изменение на Оперативна програма Околна
Коментари Харесай

Дават още 30 млн. лева за подкрепа на украинските бежанци

Министерският съвет одобри решение за изменение на Оперативна стратегия " Околна среда 2014 - 2020 година ", съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване, Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет. С измененията се обезпечава спомагателен финансов запас в размер на 30 милиона лв. за осъществяване на ограничения за справяне с миграционните провокации, настъпили в резултат на военния спор в Украйна.

С включените ограничения ще се обезпечи покриването на главните потребности и оказването на поддръжка на лицата, разселени от Украйна, на които е предоставена краткотрайна протекция в България. В сходство с правилото на партньорство ограниченията са съгласувани от всички заинтригувани страни с оглед сполучливото им осъществяване в обсега на оперативната стратегия.

Също по този начин по отношение на обезпечаването на средства от бюджета на Министерството на превоза и известията за разноските, направени от „ БДЖ - Пътнически транспорти “ за транспорт на украински жители под краткотрайна протекция, се трансформира решение на държавното управление за потребление на средства от Европейския фонд за районно развиване за тази активност. Поради разплащането на разноските от бюджета на министерството, отпада нуждата от прилагане на средства на стойност 5 000 000 лева от Европейския фонд за районно развиване. Те бяха планувани за включване в специфична предпочитана ос в бюджета на Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 - 2020 година

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР