Министерският съвет прие решение за изменение на Оперативна програма Околна

...
Министерският съвет прие решение за изменение на Оперативна програма Околна
Коментари Харесай

В ОП „Околна среда“ 2014-2020 са одобрени нови мерки за залесяване в и извън мрежата „Натура 2000“ и за разширяване на системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението

Министерският съвет одобри решение за изменение на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 година “ (ОПОС 2014-2020 г.), съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване, Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет.

Промените произтичат от нуждата от включване на нови ограничения и надлежно бенефициенти, за превъзмогване на риска от загуба на средства по програмата. Включените ограничения са определени въз основа на опцията им да бъдат готови, контрактувани и усвоени в къси периоди, съгласно сходството им с към този момент подкрепяните ограничения в ОПОС 2014-2020 година и такива, които изискват минимални промени в програмата. В сходство с правилото на партньорство ограниченията са съгласувани от всички заинтригувани страни с оглед сполучливото им осъществяване в обсега на оперативната стратегия.

Осигурява се опция за финансиране на спомагателни ограничения по предпочитана ос 3 „ Натура 2000 и биоразнообразие “, свързани със залесяване и въвеждане на избрани лесовъдски практики в и отвън предпазените зони от мрежата „ Натура 2000 “. По предпочитана ос 4 „ Превенция и ръководство на риска от наводнения и свлачища “ се включват ограничения за разширение на системата за ранно предизвестие и обявяване на популацията на общинско равнище за общински центрове с нов бенефициент дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи “ при Министерство на вътрешните работи.

В допълнение, вследствие на осъществен разбор на информацията по подписаните контракти и прекачване на средства сред предпочитаните оси, целевите стойности на финансовите индикатори, средствата по кодове на интервенции и финансовият проект на програмата са обновени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР