Министерският съвет прие решение, с което предлага на президента Румен

...
Министерският съвет прие решение, с което предлага на президента Румен
Коментари Харесай

Служебният кабинет до президента: Издайте указ за освобождаването на Живко Коцев

Министерският съвет одобри решение, с което предлага на президента Румен Радев да издаде декрет за преустановяване пълномощията на основния секретар на Министерството на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и за освобождението му от служба.

Правителственото решение е признато неприсъствено. 

Вчера стана ясно, че Живко Коцев е в болнични. Той подаде оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи предишния четвъртък. Ден по-късно обаче след диалог с тогавашния министър-председател в оставка Николай Денков я отдръпна.

Прокуратурата преглежда доказателствата, с цел да реши дали да му повдигне обвиняване

Коцев разгласи, че е бил подложен на напън от страна на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и висши прокурори да напусне поста си в Министерство на вътрешните работи. Стоянов остана вътрешен министър и в служебното държавно управление.

Според него цялото му държание наподобява за договорка с прокуратуратa

Бившият министър председател Николай Денков разгласи, че президентът Румен Радев е известен за оказвания върху Коцев напън.

Във вторник обаче президентът подлага на критика държанието на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

ПП-ДБ твърдо държаха за Министерство на вътрешните работи министъра и шефа на ДАНС, сподели той

" Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата, които изплуват всекидневно към основния секретар Живко Коцев, тези обстоятелства водят към закона за Министерство на вътрешните работи и несъответственост с длъжността, тъй като престижът на ведомството е надълбоко оскърбен. И съгласно мен едни толкоз огромни връзки сред основен секретар на Министерство на вътрешните работи и мастити контрабандисти - това е насмешка с държавността. И дори изпадам в трогване, като чувам Денков по какъв начин той не знаел, че това били някакви неприятни хора. Ами какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи дарове ", съобщи президентът Радев.

Той прикани службите за сигурност и способените органи да проверяват случая

В предходните дни против Живко Коцев бяха публикувани информации от следствието за контрабанден канал.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР