Министерският съвет прие Решение, с което одобри присъединяването на България

...
Министерският съвет прие Решение, с което одобри присъединяването на България
Коментари Харесай

България ще се присъедини към страните от Г-7 за оказване на подкрепа на Украйна

Министерският съвет одобри Решение, с което утвърди присъединението на България към напъните на страните от Г-7 за оказване на дълготрайна поддръжка на Украйна в региона на сигурността, декларирани в взаимна декларация, и разпореди на Министерство на външните работи да уведоми за решението на българската страна по съответния ред.

Съвместната декларация в поддръжка на Украйна беше публикувана на 12 юли 2023 година по време на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс от името на страните от Г-7 - Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединените американски щати, както и от ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия.
Прочетете още

Впоследствие към нея се причислиха и Белгия, Чешката република, Гърция, Дания, Финландия, Исландия, Ирландия, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Румъния, Испания и Швеция, като описът продължава да се уголемява.

Република България оказва политическа и практическа поддръжка на Украйна, която с опълчването си на съветската експанзия способства директно и за отбраната на свободата, сигурността и суверенитета на всички европейски страни-членки. В унисон с тази поредна политика, България ще се причисли към Съвместната декларация на страните от Г-7 в поддръжка на Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР