Министерският съвет прие решение, с което на практика стопанисването и

...
Министерският съвет прие решение, с което на практика стопанисването и
Коментари Харесай

МВР ще стопанисва оградата по границата с Турция

Министерският съвет одобри решение, с което на процедура стопанисването и ръководството на краткотрайното гранично оборудване, което имаме с Република Турция, да премине от регионалните управи на Бургас, Хасково и Ямбол към Министерство на вътрешните работи, с цел да може в идващите дни да бъде предоставено за ръководство на Групово дело " Гранична полиция ". Това сподели служебният вътрешен министър Бойко Рашков след съвещанието на служебния кабинет.

Рашков изясни, че ведомството ще упражнява надзор върху самото оборудване, за задачата са отделени нужните финансови и бюджетни средства.

" Надявам се ние да бъдем като ведомство по-добри стопани, в сравнение с трите регионални управи ", сподели още Рашков.

Той уточни, че оборудването има пробиви, има потребност от много ремонт и възобновяване и това би трябвало да бъде осъществено в топлите месеци на есента, като задачата е оборудването да се направи по-надеждно.

" Не оспорваме това, че оборудването е възпрепятстващо действително. След като се поправят, ремонтират обособени сектори тогава естествено, че то ще стане по-надеждно и ще го поддържаме регулярно, тъй че да не изпада в това положение, което е ", добави Бойко Рашков.

Той разгласи, че тези дни чиновници на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи са били командировани там и са подготвили " един дребен филм ".

" Той ще бъде и обществено притежание, цялото общество да види какво е същинското положение на оградното оборудване и от тук нататък какво следва да вършим ние ", сподели още Бойко Рашков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР