Министерският съвет прие решение да се проведе Стратегически преглед на

...
Министерският съвет прие решение да се проведе Стратегически преглед на
Коментари Харесай

Правителството ще проведе Стратегически преглед на отбранителната политика на България

Министерският съвет одобри решение да се организира Стратегически обзор на отбранителната политика на Република България, като периодически обзор на защитата. Общото управление на прегледа ще се реализира от министъра на защитата Тодор Тагарев. Това реши държавното управление на днешното си съвещание.

Прегледът се постанова заради настъпилите съществени промени в средата на сигурност и в концептуалните и планиращи документи на НАТО и Европейски Съюз в региона на защитата. Пълномащабната нападателна война на Русия против Украйна, развиването на процесите в Черноморския район дружно с възходящите други закани постанова военните ни качества да са постоянни и надеждни, с цел да може дружно със съдружниците да възпираме, а при нужда, да се отбраняваме против заканите. Навлизането на нови технологии трансформира характера на войната, показват от пресцентъра на Министерски съвет.

Провеждането на споровете по едно и също време в няколко, или във всички области на интервенциите, все по-сложната електромагнитна и осведомителна конюнктура, в която работят Въоръжените сили, дружно с измененията в климата оказват значително влияние върху оперативните аспекти и успеваемостта на военните дейности. Всичко това слага по-високи условия към качествата на въоръжените сили, постанова превъзмогване на технологическата назадничавост, реализиране на оперативна съгласуемост със съдружниците в НАТО и Европейски Съюз, спиране на зависимостите от Русия във връзка с въоръжението и бойната техника, създаване на резистентност и взаимоотношение с другите национални участници.

Необходимостта да се влага в качествата на бъдещето постанова дейно потребление на възходящите, само че въпреки всичко лимитирани запаси за защита, при ясни цели за справяне с провокациите пред отбранителната политика. Очаква се резултатите от Стратегическия обзор на отбранителната политика на Република България и приспособените подходи и управнически решения да бъдат показани пред обществеността в „ Бяла книга на защитата “ в края на февруари 2024 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР