Министерският съвет прие Разпореждане за установяване и внасяне в полза

...
Министерският съвет прие Разпореждане за установяване и внасяне в полза
Коментари Харесай

Хазната очаква 871,1 млн. лв. до средата на май от печалбата на държавните предприятия

Министерският съвет одобри Разпореждане за определяне и внасяне в интерес на страната на отчисления от облагата за финансовата 2022 година от държавните предприятия и комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала. Отчисленията са в размер на 50%, в сходство с дивидентната политика на страната. Очаква се да постъпят 871,1 млн. лева, като срокът за внасяне е 15 май 2023 година
 
От обсега на Разпореждането са изключени лечебните заведения за болнична помощ, като се регистрира тяхната специфичност и изключителната им взаимозависимост от стеснен брой източници на финансиране, както и центровете за психологично здраве, сдруженията от бранш " Водоснабдяване и канализация " по отношение на осъществяване на предварителни условия във водния бранш за асимилиране на средствата от европейските фондове за програмния интервал 2014-2020 година и държавните предприятия по член 62, алинея 3 от Търговския закон, представляващи бюджетни организации по смисъла на Закона за обществените финанси.
 
Запазва се опцията за обществените сдружения да разпределят и промеждутъчен 6-месечен дял, при съблюдаване на условията на член 115в от Закона за общественото предложение на скъпи бумаги. Разпореждането е в сходство с член 14, т. 3 от Закона за обществените предприятия и с него се обезпечават условия за осъществяване на приходната част на държавния бюджет в частта на неданъчните доходи от дял.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР