Министерският съвет прие Програма на мерките за закрила на деца

...
Министерският съвет прие Програма на мерките за закрила на деца
Коментари Харесай

Приета е Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2022 година

Министерският съвет одобри Програма на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от държавни, общински и частни учебни заведения през 2022 година.

Проектът на Програмата е направен и се предлага за разглеждане на съображение член 11, алинея I от Наредбата за изискванията и реда за реализиране на протекция на деца с изявени способности.

С приемането на Програмата се реализира нужното уточнение на ограниченията и уточняване на листата на националните и интернационалните състезания, олимпиади и надпревари, за които са обезпечени финансови средства за 2022 година, според Наредбата за изискванията и реда за реализиране на протекция на деца с изявени способности.

Еднократното финансово подкрепяне е в размер до 195 лева за подкрепяне на образованието в курсове по изкуства, просвета и спорт, за присъединяване на деца в пленери, обучителни и подготвителни лагери, в национални и интернационалните състезания, олимпиади и спортни надпревари.

Стипендиите се дават за 12 месеца в размер на 135 лв. месечно. Във финансовите планове за стимулиране посредством стипендия са планувани средства за учениците от държавните, общинските и частните учебни заведения, които на съображение на член 16, алинея 3 от Наредбата за изискванията и реда за реализиране на протекция на деца с изявени способности, е планувано да вземат участие в състезанията, надпреварите и олимпиадите, включени в раздели I, II и III от Програмата за 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР