Министерският съвет прие позицията на България за подкрепа приемането на

...
Министерският съвет прие позицията на България за подкрепа приемането на
Коментари Харесай

Одобрена е българската позиция за участие в заседанието на ниво министри на Комитета на ОИСР по политиката в областта на цифровата икономика

Министерският съвет одобри позицията на България за поддръжка приемането на Декларацията на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за надеждно, стабилно и приобщаващо цифрово бъдеще и присъединяване на Министърът на нововъведенията и растежа и Министърът на електронното ръководство в Заседание на равнище министри на Комитета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз по политиката в региона на цифровата стопанска система, което ще се организира на 14-15 декември 2022 година на о. Гран Канария, Кралство Испания.

По време на съвещанието ще се обсъдят следните тематики: „ Цифрови мотори на световната стопанска система “, „ Изграждане на по-добри общества “, „ Поставяне на хората преди всичко в цифровата промяна “, „ Използване на силата на изкуствения разсъдък и новите технологии “.

В допълнение, по време на заключителната пленарна сесия на министерската среща на 15 декември 2022 година се чака да бъде призната от министрите и представителите на членовете на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Европейския съюз и заинтригуваните участващи страни, които не са членове на организацията Декларация за надеждно, стабилно и приобщаващо цифрово бъдеще.

С горепосочената декларация се признава смисъла на цифровизацията, като развой с дълбоки и трансформиращи отблясъци върху обществата и стопанските системи, притежаващ голям капацитет за реализиране на обществен и стопански разцвет, богатство и резистентност, както и за справяне с световните провокации, като климатичната рецесия и възобновяване от пандемията от COVID-19.

Приелите декларацията поемат уговорката да работят дружно с всички заинтригувани страни за поощряване на безвредна, сигурна, приобщаваща и устойчива цифрова среда, подкрепена от отворен, безвъзмезден, световен, оперативно съчетаем, благонадежден, наличен, сигурен и резистентен интернет и почитание към върховенството на закона, правата на индивида и демократичните полезности, давайки опция на стопанските системи и обществата да просперират.

Приемането на Декларацията ще покаже готовността на България да работи интензивно за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, което е измежду главните цели на външната политика на Република България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР