Министерският съвет прие Постановление за структурни промени в системата на

...
Министерският съвет прие Постановление за структурни промени в системата на
Коментари Харесай

Правителството одобри структурни промени в системата на здравеопазването

Министерският съвет одобри Постановление за структурни промени в системата на опазването на здравето. Преобразува се Националният център по наркомании (НЦН) посредством вливане в Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА), защото сходни действия се извършват от профилирана дирекция на Министерството на здравеопазването.

По този метод ще бъде избегнато повтаряне на функционалности и отговорности.

В резултат на преобразуването към НЦОЗА ще премине личният състав на НЦН, нужен за реализиране характерните функционалности на центъра по публично здраве. Ще бъде увеличена щатната бройка на Националната експертна лекарска комисия, с цел да бъде задоволително ефикасна НЕЛК при осъществяването на предоставените й функционалности.

Ще бъде повишен и щатът на Държавна психиатрична болница за лекуване на наркомании и алкохолизъм, като задачата е запазването на функциониращия все още в това лечебно заведение лабораторен комплекс. Ще бъде увеличена и числеността на личния състав в Държавна психиатрична болница - с. Церова Кория.

Това ще се случи за сметка на закрити щатни бройки в системата на домовете за медико-социални грижи за деца. Към момента в ДПБ - с. Церова Кория има дефицит на личен състав.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР