Министерският съвет прие Постановление за приемане на Правилник за структурата,

...
Министерският съвет прие Постановление за приемане на Правилник за структурата,
Коментари Харесай

Правителството създаде Държавната петролна компания

Министерският съвет одобри Постановление за приемане на Правилник за структурата, устройството и активността, пълномощията и отговорностите на органите за ръководство на Държавно дружество "Държавна петролна компания ", заяви пресслужбата на кабинета.

На 21 юли 2020 година в брой 65 на Държавен вестник беше обнародван Закон за изменение и допълнение на Закона за държавните запаси и военновременните ресурси, се припомня в прессъобщението. С параграф 2 на този закон е основана Глава втора "а " "Държавно дружество "Държавна петролна компания ", чиито разпореждания регламентират образуването на юридическо лице със седалище София, със статут на държавно дружество по смисъла на член 62, алинея 3 от Търговския закон. Предметът му на активност е основаване, запазване, запазване, възобновяване и продажба на държавните запаси и военновременните ресурси от петрол и нефтопродукти по този закон. Създаване, запазване, възобновяване и продажба на ресурси от петрол и нефтопродукти по член 2, алинея 1 и 2 от Закона за запасите от петрол и нефтопродукти, както и ръководство, поддръжка, употреба и създаване на петролни бази за предпазване на запаси и ресурси от петрол и нефтопродукти.

Предвижда се Управителният съвет на Държавното дружество да се състои от трима членове, включително ръководител, изпълнителен шеф и заместител изпълнителен шеф. Членовете на управителния съвет и изпълнителният шеф на ДПДПК ще се назначават от министъра на стопанската система по реда и при изискванията на Закона за обществените предприятия, Правилника за неговото използване и използваното законодателство.

В предлагания план на Правилник се планува държавното дружество да бъде структурирано в Главно ръководство, включващо в себе си една основна дирекция - "Резерви и ресурси от петрол и нефтопродукти ", една дирекция "Административно, финансово, осведомително и правно обезпечаване ", чиновник по сигурността на информацията и финансов инспектор. Към Главната дирекция се плануват териториални звена - петролни бази за предпазване на запаси и ресурси от петрол и нефтопродукти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР