Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по

...
Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по
Коментари Харесай

Близо 23 млн. лв. отиват за подготовката и провеждането на преброяване на населението

Министерският съвет одобри Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Националния статистически институт за 2021 година, по отношение на осъществяване на действия по подготовката и провеждането на броене на популацията и жилищния фонд в Република България през 2021 година в размер на 22 837 000 лева Тези разноски са планувани в централния бюджет за 2021 година и няма да доведат до влияние върху държавния бюджет, оповестиха от държавната пресслужба.

Основните действия, за които ще бъдат разпределени средствата са за създаване на Информационна система " Преброяване ", печатане на инструментариум, възнаграждение на преброителите за събиране на данни на терен, разноски, направени от общините, обработка, валидиране и консолидиране на данните и други

Преброяването на популацията и жилищния фонд е най-мащабното статистическо проучване. То се прави един път на 10 години и задачата му е да обезпечи надеждна, изчерпателна и детайлизирана на териториално равнище информация за популацията и жилищния фонд в страната.

Преброяването ще даде данни за броя и структурата на популацията по пол, възраст, обучение, икономическа интензивност, специалност, икономическа активност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци. Ще обезпечи и информация за броя и главните характерности на сградния и жилищния фонд в страната, както и за жилищните условия на популацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР