Министерският съвет прие постановление за изплащане на 120 700 лв.

...
Министерският съвет прие постановление за изплащане на 120 700 лв.
Коментари Харесай

Общо 120 700 лева отпускат за обезщетения за бавно правосъдие

Министерският съвет одобри разпореждане за погашение на 120 700 лева компенсации за постепенно правораздаване. Допълнителните разноски са по бюджета на Министерството на правораздаването и са утвърдени през днешния ден от кабинета на премиера Гълъб Донев.
Още по темата
Сумата е предопределена за възобновяване на направените от министерството разноски по погашение на компенсации на жители и юридически лица, потърпевши от постепенно правораздаване.

Това е общият размер на сумата, изплатена за интервала от 1 юли до 30 септември 2022 година от бюджета на Министерството на правораздаването по подписани съглашения за нарушени права за разглеждане и решение на делата им в рационален период.

Изплащането на компенсации за вреди от постепенно правораздаване се прави по реда на Глава 3 " а " от Закона за правосъдната власт. Заявления против актове, дейности или бездействия на органите на правосъдната власт, с които се нарушава правото на разглеждане и решение на делото в рационален период, могат да подават страни по завършени цивилен, административни и наказателни производства, както и обвинени, потърпевши или ощетени юридически лица по прекъснати досъдебни производства. Заявленията се преглеждат от Инспектората към Висшия правосъден съвет, където се прави инспекция на събитията, а произнасянето по преписката се дължи в 6-месечен период от постъпването на заявките.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР