Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Наредбата

...
Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Наредбата
Коментари Харесай

Кабинетът прие промени в Наредбата за антидопинговата дейност

Министерският съвет одобри Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за антидопинговата активност, призната с Постановление на Министерски съвет № 5 от 2021 година

С препоръчаните промени и допълнения на Наредбата се реализира сходство със Световния антидопингов кодекс и интернационалните стандарти към него. Освен това, се основава настояща и съответна нормативна рамка за ефикасното осъществяване на антидопинговата активност в Република България. Създадени са предпоставки за насърчаване на честното държание на спортистите и спортно-техническия личен състав. Спортните организации ще бъдат подтиквани за интензивно присъединяване в предварителната защита против използването на допинг и повишение осъзнатостта за отрицателните последствия за здравето от използването на допинг, предава  .

За осъществяването на оферти акт не са нужни спомагателни разноски, прехвърляния или други заплащания по бюджета на Министерството на младежта и спорта, по сметка за средства от Европейски Съюз или за сметка на бюджети по държавния бюджет.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР