Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на Наредбата

...
Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на Наредбата
Коментари Харесай

Държавата ще следи по-строго дали суровини не се превръщат умишлено в отпадъци за биогорива


Министерският съвет одобри разпореждане за изменение и допълнение на Наредбата за критериите за резистентност на биогоривата и течните горива от биомаса. С изменението на Наредбата се вкарват условия за попречване на съзнателно преобразяване на първични материали в боклуци, които да се употребяват за произвеждане на биогорива от ново потомство. Определят се правила за пресмятане на излъчванията на парникови газове от непреки промени в земеползването.

Новите условия ще обезпечат бистрота и отчетност за спазването на критериите за резистентност на биогоривата и течните горива от биомаса. Ще допринесат за поощряване на производството и потреблението на биогорива и сила от възобновими източници в превоза и за реализиране на заложените в националното законодателство цели в бранша.

Измененията са ориентирани и към стандарти за основаване на доброволни схеми за узаконяване на производството на биогорива и течните горива от биомаса.

Предвидените промени произтичат от Директива (ЕС) 2015/1513 на Съвета от 9 септември 2015 година за изменение на Директива 98/70/ЕО по отношение на качеството на бензиновите и дизеловите горива и за изменение на Директива 2009/28/ЕО за поощряване потреблението на сила от възобновими източници.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР