Министерският съвет прие оперативната и законодателната си програма за периода

...
Министерският съвет прие оперативната и законодателната си програма за периода
Коментари Харесай

Министерският съвет прие оперативнатa и законодателната си програма за първото полугодие на 2019г.


Министерският съвет одобри оперативната и законодателната си стратегия за интервала 1 януари - 30 юни 2019 година, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Законът за нормативните актове планува одобряването на планове на закони и приемането на подзаконови нормативни актове на Министерския съвет да се реализира въз основа на законодателна и оперативна стратегия за шестмесечен интервал. Програмите обезпечават обмисляне на актовете, които Министерският съвет ще прегледа и одобри през интервала, както и обмисляне на процеса по осъществяването на оценка на въздействието.

Двете стратегии дават информация за главните положения на предлаганата уредба и последствията от използването й, цели, учредения за приемане на актовете и периодите за тяхната подготовка, координиране и приемане. Дават също опция за повишение на прозрачността на процеса по правене и приемане на нормативните актове и основава условия за по-широко гражданско присъединяване в публичните съвещания по плановете на нормативните актове, включени в програмата.

Оперативната стратегия планува да бъдат прегледани 29 плана на подзаконови нормативни актове от компетентността на Министерския съвет. Законодателната стратегия планува да бъдат прегледани общо 30 оферти за законопроекти. За 24 от тях са направени частични предварителни оценки на въздействието, а за 6 оферти за нови закони ще бъде осъществена цялостна предварителна оценка на въздействието.

Съгласно наредбите на Закона за нормативните актове и Устройствения устав на Министерския съвет и на неговата администрация, стратегиите ще бъдат оповестени дружно с осъществените частични предварителни оценки на въздействието на Портала за публични съвещания www.strategv.bg.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР