Министерският съвет прие нова Наредба за антидопинговата дейност, съобщи правителственият

...
Министерският съвет прие нова Наредба за антидопинговата дейност, съобщи правителственият
Коментари Харесай

Министерският съвет прие нова Наредба за антидопинговата дейност

Министерският съвет одобри нова Наредба за антидопинговата активност, заяви държавният пресцентър. С приемането й подзаконовата нормативна рамка в региона на допинговия надзор, дисциплинарното произвеждане и ограниченията за попречване и битка против използването на допинг в спорта е приведена в сходство с последните промени и допълнения в Закона за физическото образование и спорта, Световния антидопингов кодекс 2021 година /Кодекс 2021/ и интернационалните стандарти към него, които влизат в действие на 1 януари 2021 година, написа в известието.

В документа е прецизирана съществуващата уредба на антидопинговите нарушавания. С цел отбрана на лицата, които рапортуват на управляващите за неспазване на антидопинговите правила е въведено и ново нарушаване.

Направени са редица промени и във връзка с налаганите наказания включително при: отхвърли за предоставяне на проба, подправянето, съучастието, утежняващите условия, които могат да усилят интервала на отнемане от права, събитията, които могат да доведат до понижаване на глобата, глобите при съглашения за ръководство на резултати, при многократни нарушавания, както и при краткотрайното премахване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР