Министерският съвет прие Наредба за изискванията за определяне на финансово-икономическите

...
Министерският съвет прие Наредба за изискванията за определяне на финансово-икономическите
Коментари Харесай

Приета е Наредба за изискванията за определяне на финансово-икономическите елементи на концесията


Министерският съвет одобри Наредба за условията за установяване на финансово-икономическите детайли на концесията. Изискването за това е на Закона за концесиите.

Финансово-икономическите детайли на концесията за строителство и на концесията за услуги са: стойност и планирана стойност на концесията, стопански баланс и систематизиране на рисковете, доходи на концесионера, заплащания от концедента, концесионно заплащане и период на концесията.

Финансово-икономическите детайли на концесията за прилагане са: концесионно заплащане, период на концесията и капиталова стратегия за обезпечаване поддържането на обекта на концесията в експлоатационна валидност.

С наредбата се дефинират и редът за правене на проектите за деяние за държавните концесии и на проектите за деяние за общинските концесии, изискванията и редът за осъществяване от министъра на финансите на предварителната оценка по отношение на съблюдаване на фискалните правила и ограничавания по Закона за обществените финанси на плановете за държавни концесии с заплащания от концедентите, преди включването им в проекта за деяние за държавните концесии, методът за пресмятане на прогнозната стойност на концесиите за строителство и за услуги, минималните условия към финансово-икономическия разбор и други
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР