Министерският съвет прие доклад и отчетна таблица с нови и

...
Министерският съвет прие доклад и отчетна таблица с нови и
Коментари Харесай

Правителството прие нови осем мерки за управление на икономиката и финансите

Министерският съвет одобри отчет и отчетна таблица с нови и обновени ограничения към Националната стратегия за промени (НПР) за 2018 година, в отговор на рекомендацията на Съвета на Европейския съюз от тази година, заяви държавният пресцентър.
Ангажиментите в НПР за 2018 година са подсилени с включването на осем нови ограничения в областите: ръководство на държавните предприятия, възстановяване на процесите на оценяване и одит в небанковия бранш, дейни политики на пазара на труда, промяна на несъстоятелността и повишение качеството на професионалното образование.
Актуализирани са осем ограничения в областите: контрол и законодателство в банковия и небанковия финансов бранш, пазара на труда, предучилищно и учебно обучение, успеваемост на системата на опазването на здравето и понижаване на директните заплащания от страна на пациентите.
Отчетът за осъществяването на характерните рекомендации ще бъде показан на Европейската комисия през април 2019 година със идната актуализация на НПР и на Конвергентната стратегия, показаха от пресслужбата на превителството.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР