Министерският съвет пое ангажимент за осигуряване на 1.38 млрд. лева

...
Министерският съвет пое ангажимент за осигуряване на 1.38 млрд. лева
Коментари Харесай

Правителството ще осигури още 1.38 млрд. лв. за довършването на магистрала "Хемус"

Министерският съвет пое ангажимент за обезпечаване на 1.38 милиарда лв. за построяването на последните съвсем 89 километра от автомагистрала " Хемус " Става въпрос за сектора сред 222-ри и 310-ти километър - след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се сега сектор Белокопитово - Буховци.

За задачата се усилва размерът на уговорките за разноски, които Министерството на районното развиване и благоустройството може да поеме през 2019 година С това се цели обмисляне на завършването на автомагистралата от София до Варна, заяви държавната осведомителна работа.

С парите ще се заплати правенето на механически планове и осъществяване на строително-монтажните работи в правата в интервала до 2022 година

През предходната година държавното управление даде 1.3 милиарда лева за строителството на 134 км в правата от Боаза до връзката с пътя Русе - Велико Търново, ката за реализатор без търг беше определена държавната компания " Автомагистрали " ЕАД. Тя от своя страни избра подизпълнители.

Вече стана факт и първият скандал около удължаването на " Хемус ", в частта и в Ловешко. Той беше обвързван с унищожаването на коритото на река Вит. Въпреки това и новите три сектора от автомагистралата ще се вършат от " Автомагистрали " ЕАД. Дружеството е благосъстоятелност на Министерство на регионалното развитие и неотдавна си подсигурява и половин милиард лв. за подсилване на свлачища.

При всеки мотив Бойко Борисов загатва какъв брой значимо е изгржадането на " Хемус ", кято завършването и е измежду главните приоритет в Управленската стратегия на държавното управление.

В момента в употреба са секторите от София до Боаза и от с. Белокопитово до Варна, с обща дължина от към 180 км. Предстои построяването на още съвсем толкоз.

Какво остава да се направи от " Хемус ":

Участък 1 (15,26 км) - стартира от Боаза, където ще завършва изграждащата се сега права, и ще е до пресичането с път III-307 Луковит - Угърчин, в това число пътен възел " Дерманци ".

Участък 2 (19.2 км) - от края на пътен възел " Дерманци " - при секване с път III-307 Луковит - Угърчин, до връзката с път III-3005 Радювене - Катунец, в това число пътен възел " Каленик ".

Участък 3 (17.08 км) - стартира от края на пътен възел " Каленик " при пресичането с път III-3005 Радовене - Катунец до връзката с път II-35 Плевен - Ловеч, в това число и пътен възел " Плевен ".

Участък 4 (26.8 км) - от края на пътен възел " Плевен " при секване с път II-35 Плевен - Ловеч до път III-301 Летница - Ловеч, в това число пътен възел " Летница "

Участък 5 (23.2 км) - от края на пътен възел " Летница " при пресичането с път III-301 до път III-303 Бутово - Павликени, в това число и пътния възел.

Участък 6 (32.6 км) - от края на пътния възел на път III-303 Павликени - Левски до път 1-5 Русе - Велико Търново, в това число и пътния възел.

Тези шест сектора ще се изградят от " Автомагистрали " АД с към този момент отпуснатите 1.3 милиарда лв.

Участък 7 (43.6 км) - след пресичането на път I-5 Русе - Велико Търново до км 265-ти км при пресичането с път II-51 Бяла - Търговище.

Участък 8 (33.5 км) - след пресичането с път II-51 Бяла - Търговище и е до връзката с път II-49 Търговище - Разград.

Участък 9 (11.9 км) - секторът е от пресичането с път II-49 и до изграждащия се сега сектор Белокопитово - Буховци, при пресичането на път I-4 с път III-5102).

С поетите като ангажимент от страна на държавното управление 1.38 милиарда лв. ще се изградят последните три сектора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР