Министерският съвет отпуска допълнителни средства на ДАНС в размер на

...
Министерският съвет отпуска допълнителни средства на ДАНС в размер на
Коментари Харесай

Дават на ДАНС 3,2 милиона допълнително за обмен на класифицирана информация в реално време

Министерският съвет отпуска спомагателни средства на ДАНС в размер на 3,2 милиона лв.. Средствата са за създаване на информационна и осведомителна система, която да разреши обменът на класифицирана информация да се прави в действително време, оповестяват от държавната пресслужба. За задачата са утвърдени спомагателни разноски в размер на 1,2 млн. лв..

Остатъкът от спомагателната сума за ДАНС е за обезпечаването й с фрагменти, които да построяват и поддържат въпросната комуниикационна и осведомителна система. Така другите 2 милиона ще са предопределени за експерти, които да създават и внедряват нови осведомителни технологии, системи и стандарти за законно прихващане, механически и информационни уреди и средства. Средствата сa за сметка на плануваните разноски в централния бюджет за осъществяване на политики в област " Вътрешен ред и сигурност ".

Одобрени са спомагателни разноски по бюджета на Министерство на вътрешните работи в размер на 17,5 милиона за погашение на към този момент направени разноски по издаването на българските документи за идентичност в осъществяване на поети задължения по подписани контракти на Министерството на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР