Министерският съвет осигури малко над 776 млн. лв. за поддръжката

...
Министерският съвет осигури малко над 776 млн. лв. за поддръжката
Коментари Харесай

Иван Шишков: За зимното почистване за месеците януари и февруари са осигурени почти 158 млн. лв.

Министерският съвет обезпечи малко над 776 млн. лева за поддръжката и построяването на нови пътища в България. Новината заяви министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков след днешното съвещание на държавното управление.

" За зимното разчистване за месеците януари и февруари са обезпечени съвсем 158 млн. лева, плюс още към 150 млн. лева за огромните и значими инфраструктурни обекти в страната ", заяви още министърът.

Осигурени са средства и за към този момент приключеното строителство и прелюдия в употреба сектор от автомагистрала „ Хемус “ сред Белокопитово и Буховци. Осигурени са пари за един от лотовете на пътя Видин – Ботевград. Там се чака в границите на 3 месеца да бъде въведен в употреба и да бъде пуснат сектор от към 7 километра. С част от сумата ще се финансира укрепването на свлачище при тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “, като задачата е придвижването в сектора да бъде пуснато в посока от Гърция към София до 3 месеца. Част от средствата са за строителни работи на сектора Калотина – Драгоман на автомагистрала „ Европа “, който следва да бъде пуснат в употреба.

" Държавата обезпечава средства при започване на годината, с цел да не се губи движение на строителството и тези инфраструктурни обекти да бъдат приключени ", акцентира Иван Шишков.

Министърът изясни, че с 438 млн. лева ще бъдат платени отговорности за поправки на пътища, възлагани в интервала 2020 – началото на 2021 година, за които не са били обезпечени нужните средства и това сътвори напрежение сред страната и пътния бранш. Това ще бъде направено единствено за ремонтите, за които е открито, че са настоящи, тъй като въпросът с главните поправки е останал за решение в Народното събрание.

" Народното събрание не пожела да откри метод, с който да регламентира осъщественото нелегално строителство, с което нанесе сериозна вреда върху строителния отрасъл ", сподели арх. Шишков.

" Това е извънредно значимо решение за финансиране на бранша, с цел да може в границите на няколко месеца да има значително развиване на част от магистралната инфраструктура в България ", акцентира районният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР