Министерският съвет одобри трансфера на 2 665 500 лв. към

...
Министерският съвет одобри трансфера на 2 665 500 лв. към
Коментари Харесай

2,6 млн. лв. отпусна държавата за изграждането на спортна зала с басейн в кв. „Дружба“

Министерският съвет утвърди прехвърлянето на 2 665 500 лева към Община Русе за създаване на спортна зала с басейн в двора на СУ " Васил Левски " в кв. Дружба. С разпореждане 41 от този месец държавното управление пренасочи средствата, които през декември 2021 година отпусна за ремонт на инфраструктурата и обезпечаване на експлоатационна валидност на Летище Русе.

„ Това е следващата поддръжка на страната по значим за Русе въпрос, тъй като в кварталите „ Дружба “ и „ Чародейка “, където е съсредоточена огромна част от популацията, няма друго спортно оборудване. Когато стартира планът, планирахме годишно да заделяме суми за реализирането му, само че в актуалната обстановка се надявам да създадем решителни крачки по-бързо “, изясни кметът Пенчо Милков.

Изграждането на спортната зала с басейн стартира през 2020 година, само че бе спряно, откакто компанията строител бе оповестена в неплатежоспособност във време на възходяща инфлация и внезапно повишаване на строителните материали.

Заедно с 1,2 млн. лева целева дотация, сумата, която Общината обезпечава тази година за обекта, става 3,8 млн. лева Общата стойност според настоящите цени е 5,5 млн. лева, като половин милион е към този момент изразходван.

„ Това значи, че остава обезпечаването на малко повече от 1 млн. лева, което е изцяло вероятен разход за общината “, изясни Милков.

Наред с това Община Русе е подготвила техническото задание за избор на нов реализатор и оповестяването на публичната поръчка следва в най-кратки периоди.

След сключването на контракт с „ Еърпорт Русе “ ООД, което към този момент осъществя първите стъпки от капиталовата си стратегия за летището, се предвиждаше отпуснатите 2,6 млн. лева да бъдат върнати на страната. С напъните на кмета Пенчо Милков обаче, те не са „ изгубени “, а се пренасочват към другия значим за общността план.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР