Министерският съвет одобри проекта на програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег

...
Министерският съвет одобри проекта на програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег
Коментари Харесай

Враца, Монтана и Видин с достъп до над 207 млн. евро за развитие по съвместен проект с Румъния

Министерският съвет утвърди плана на програмата за трансгранично съдействие Интеррег VI-А Румъния - България 2021-2027 година Общият бюджет е в размер на 207.5 млн. евро. От тях 163.5 милиона са дават от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР). Програмата ще финансира взаимни планове в границите на четири целта: „ Добре обвързван район “, „ По-зелен район “, „ По-образован район “ и Интегрирано териториално развиване.
Програмната територия на плана обгръща осем български области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра и Добрич. От румънска страна в обсега й са седем румънски района - Констанца, Кълъраш, Гюргево, Телеорман, Дол, Мехединци и Олт. Бенефициенти могат да бъдат национални, районни и локални управляващи, университети, проучвателен центрове, асоциации, неправителствени организации, цивилен обединявания и мрежи, и други.
Основната цел на програмата е да подсигурява устойчивия и новаторски напредък на районите, в сходство с новата политика на доближаване на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година Поставените цели са в сходство с европейската визия за стабилно развиване при провеждането на районна политика, в това число Териториалния дневен ред 2030, Европейския зелен пакт и други
Предстои програмата да бъде изпратена за утвърждение от Европейската комисия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР