Министерският съвет одобри проект на Договор между Министерството на здравеопазването

...
Министерският съвет одобри проект на Договор между Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Купуваме 30 000 теста за 303 000 долара

Министерският съвет утвърди план на Договор сред Министерството на здравеопазването и OSANG Healthcare Co., Ltd за доставка на проби за COVID-19.

Правителството упълномощава министъра на опазването на здравето да организира договарянията и да подпише контракта, както и да закупи 300 комплекта (всеки по 100 теста), или общо 30 000 теста на стойност 303 000 щатски $. Със своето Решение Министерски съвет се съгласява да бъдат заплатени в допълнение транспортните разноски и прилежащите мита, налози и такси.

Причина за подписване на контракта е, че бързото разпространяване на вируса в международен мащаб неведнъж усили търсенето на проби за разкриване и диагностика на COVID-19, като всички страни, включително и България, към сегашния миг изпитват усложнения при обезпечаването на реактивите.

Тестовете, които ще бъдат закупени, са Real-time PCR и имат документ за приложимост в Европейския съюз за диагностика на COVID-19. Договорът не е с закрепени крайни количества и по него могат да се вършат спомагателни поръчки за доставка на проби според от нуждата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР