Министерският съвет одобри нов Списък на републиканските пътища, за които

...
Министерският съвет одобри нов Списък на републиканските пътища, за които
Коментари Харесай

Разшириха списъка на републиканските пътища, за които се събира тол такса

Министерският съвет утвърди нов Списък на републиканските пътища, за които се събира такса за изминато разстояние - тол такса, и анулира предходния лист от 2020 година. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В новия лист са включени и второкласните пътища.

С него се уточни и актуализира информацията за тол сегментите на автомагистралите, пътищата първи и втори клас, които са обособена част от трасетата, включени в обсега на платената пътна мрежа, по които се събира тол такса.

Извършени са промени в броя, наименованието, началната и крайната точка, дължината на съответния сегмент в метри и километри на автомагистралите, пътищата първи и втори клас, които подлежат на такси. Те ще доведат до доста възстановяване отчетността, което ще усъвършенства събираемостта на тол таксите, показаха от служебното държавно управление.

Министърът на районното развиване и благоустройството в предходния кабинет Гроздан Караджов внесе такова проекторешение, което беше качено на портала за публични съвещания при започване на юли. Според отчета към него новият лист с платените пътища се прави, с цел да се усилят приходите от такси, само че и да не се натрупват нарушавания от страна на превозвачите, за което те алармираха няколко пъти.

На няколко митинга представители на сектора на превозвачите приканиха за по-справедливо установяване на размера на тези такси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР