Министерският съвет одобри Националната програма за участие на Република България

...
Министерският съвет одобри Националната програма за участие на Република България
Коментари Харесай

Правителството одобри 520 000 лв. за дейностите ни в Съвета на Европа

Министерският съвет утвърди Националната стратегия за присъединяване на Република България в междуправителствените действия на Съвета на Европа (СЕ) през 2018-2019 година
 Правителството усили тавана на разноските на земеделското министерство с 11 млн. лева  Обходът на Габрово отсрочен с година, държавното управление дава още 10 млн.  Правителството отново раздаде спомагателни пари за някои министерства  Кабинетът дава 20 млн. за нова детска болница към Александровска, Правителствена минава към СУ
Благодарение на програмата общо 12 министерства, две изпълнителни организации, една държавна организация и една национална комисия ще употребяват 520 000 лева за дейностите си в Съвета на Европа в региона на правата на индивида, върховенството на правото и демокрацията. Програмата е съобразена с ограниченията на държавното управление за ограничение на бюджетните разноски през съответния интервал.

Сред заложените цели е картографиране и разбор на рискови райони и изследване на местата на генезис и страните на дестинация за жертвите на трафик, както и оказване на профилирана поддръжка на мъже, станали жертва на подобен. Обръща се внимание и на битката с трафика на хора за проведена милостиня, както и половото посягане над децата в спорта.

С приемането на програмата ще продължи съдействието със Съвета на Европа по промяна на правораздаването по отношение на малолетни, в това число в подтекста на приемането на нов Закон за отклонение от наказателно произвеждане и налагане на възпитателни ограничения на малолетни лица, чиито план бе квалифициран от екипа на министър Екатерина Захариева в Министерството на правораздаването.

Изпълнението на Стратегията за интернет ръководство 2016 година -2019 година на Съвета на Европа ще продължи, с изключително внимание към разпространяването на съзнателно подвеждаща и погрешна информация и речта на омразата. Акцент е подложен и върху насърчаване на компетентности за цифрова просветеност и цифрово поданство, както и създаване на планове в тази тенденция от учебни заведения.

Важно остава и съдействието с европейския фонд за поддръжка на кинопродукции „ Евроимаж “. Той има водеща роля в насърчаването на съдействието сред страните членки и по-широкото разпространяване на европейските филми. Неслучайно от ден на ден филми, подкрепени от „ Евроимаж “, са удостоени с призове на най-престижните фестивали - като „ Не ме докосвай “ на Адина Пинтилие, който получи „ Златна мечка “ (копродукция с България).

Одобряването на актуалната стратегия ще обезпечи поредност и непрекъснатост на използване на открития през 1992 година механизъм на съдействие. Той се реализира посредством двугодишни стратегии от действия, които се изготвят въз основа на предложенията на заинтригуваните министерства и ведомства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР