Министерският съвет одобри кандидатурата на Мария Габриел за член на

...
Министерският съвет одобри кандидатурата на Мария Габриел за член на
Коментари Харесай

Правителството одобри кандидатурата на Мария Габриел за член на ЕК от името на България

Министерският съвет утвърди кандидатурата на Мария Габриел за член на Европейската комисия от името на Република България.

От юли 2017 година Мария Габриел е европейският комисар по цифрова стопанска система и цифрово общество. В рамките на мандата й тя основава първата, напълно цифрова стратегия „ Цифрова Европа “ с бюджет 9,2 милиарда евро за идващия седемгодишен бюджет на Европейския съюз. Автор е на самодейността за безвъзмезден безжичен интернет за общините в Европа „ WIFI4EU “, както и на схемата за заплатен трансграничен стаж за студенти „ Цифрова опция “. Мария Габирел основава първата Цифрова стратегия на Европейски Съюз за Западните Балкани и още през юли 2019 година са понижени фрапантно таксите за роуминг сред шестте балкански страни. Под управлението на Габирел е направено ново европейско законодателство за киберсигурност, включващо усилване на Европейската организация за киберсигурност и за първи път рамка за узаконяване на артикули и услуги в тази сфера.

Мария Габриел е два пъти член на Европейски парламент и два пъти става „ Евродепутат на годината “ - през 2016 година в категория „ Развитие “ и през 2013 година в категория „ Равенство сред половете “. Като член на Европейския парламент тя става най-младият началник на задача на Европейски Съюз за наблюдаване на избори в трети страни. Докладчик е по 1/3 от всички съглашения на Европейски Съюз за либерализиране на визовия режим с трети страни. Създава и работна група по пчеларство в Европейския парламент. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР