Министерският съвет одобри финансирането за близо 1 млн. лв на

...
Министерският съвет одобри финансирането за близо 1 млн. лв на
Коментари Харесай

Кабинетът дава близо 1 млн. лева за път и водопровод към зърнена база в Силистра

Министерският съвет утвърди финансирането за близо 1 млн. лева на обществена общинска инфраструктура в община Силистра . Финансирането се дава по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) от бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа за 2023 година Точната сума е в размер до 985 482 лева с Данък добавена стойност. Ремонти на пътища и на разпределителен тръбопровод ще бъдат направени в с. Айдемир, Промишлена зона " Запад " Силистра ".

Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ капиталов план " Складова база за предпазване на зърно " в община Силистра на " Марлин " ЕООД. Инвестицията по плана е в размер над 48.1 млн. лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат разкрити 17 нови работни места. Реконструкцията на улицата и планът за построяването на водопровода подхождат на утвърдените П одробни устройствени проекти и схемите на техническата инфраструктура към тях.

В решението на Министерски съвет се показва, че новоизградената техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели:,,Технотрейд " ЕООД,,,И-Уейст Силистра " ЕАД,,,Агротранс " ЕООД,,,Топ 13 " ЕООД,,,Фазерлес " АД,,,Елкотех-Синхрон " ООД,,,Галакс ойл " ООД,,,Еликом Електроникс - Георгиев " КД,,,Зелен пазар " АД и всички бъдещи вложители и всички съществуващи и евентуални физически/юридически лица при равни и недискриминационни условия.

С реконструкцията и построяването на техническа инфраструктура ще се основат условия за осъществяване и на бъдещи капиталови планове , като по този метод ще се поддържа развиването на бизнеса и разкриването на спомагателни работни места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР