Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 12 260

...
Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 12 260
Коментари Харесай

Общините получават над 16 млн. лв. за стимулиране на резултатите в училищата

Министерският съвет утвърди спомагателни прехвърляния в размер на 12 260 475 лева по бюджетите на общините, заяви пресслужбата на кабинета.
 
Със средствата се обезпечават финансово действия по модул " Оптимизиране на вътрешната конструкция на учебните заведения, детските градини , ученическите общежития и районните центрове за поддръжка на процеса на приобщаващо обучение " от Националната стратегия " Оптимизация на учебната мрежа ".
 

С тях ще бъдат изплатени компенсации за юли и август 2017 година при понижаване на числеността на личния състав заради смяна в структурата и състава му, както и за компенсации при преустановяване на трудовите правни отношения на друго съображение.
 
 БГНЕС

Включени са и компенсации на личния състав при преструктурирането на мрежата посредством закриване или превръщане на учебни заведения, детски градини, общежития и районни центрове.
 

На общините са предоставени и 3 926 650 лева, обезпечени от бюджета на МОН за погашение на в допълнение заплащане за реализирани резултати от труда на шефовете на общинските детски градини, учебни заведения, центрове за поддръжка за личностно развиване и за специфична просветителна поддръжка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР