Министерският съвет одобри 88 012 лева по линия на официалната

...
Министерският съвет одобри 88 012 лева по линия на официалната
Коментари Харесай

България предоставя помощ за възстановяването на Украйна

Министерският съвет утвърди 88 012 лв. по линия на формалната помощ за развиване на България, които да бъдат предоставени като целева вноска към извънбюджетната Програма на ОССЕ за поддръжка на Украйна за финансиране на план " Оценка на въздействието и създаване на тактика за възобновяване на околната среда “. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Финансирането ще бъде обезпечено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за развиване и филантропична помощ.

Насочването на непринуден принос към осъществяването на този план ще има добавена стойност за България в подтекста на близостта на Украйна и обстоятелството, че отрицателните последствия от войната в екологичната област неизбежно оказват въздействие върху положението на околната среда на страните в съседство.

Предоставянето на непринуден принос ще излъчи и мощно политическо обръщение за уговорката на страната ни към намиране на спокойно решение на спора в Украйна, като в същото време ще удостовери българската поддръжка към Украйна и интернационалните старания за справяне с отрицателните последствия от войната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР