Министерският съвет одобри 839 813 лева за финансиране на дейности

...
Министерският съвет одобри 839 813 лева за финансиране на дейности
Коментари Харесай

Правителството одобри над 800 000 лв. за 7 нови детски градини и ремонт на гимназия

Министерският съвет утвърди 839 813 лв. за финансиране на действия по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 – 2022 година Средствата са за осъществени към този момент действия по планове на седем общини за нови детски градини и ремонт на една държавна професионална гимназия.

Община Белица получава 10 368 лв. за планиране на пристройка за детска градина в село Горно Краище. 172 772 лв. се отпускат на община Бургас за градеж на филиал на детска градина в комплекс „ Братя Миладинови " в общинския център. Със 170 484 лв. ще стартира първият стадий на строителство на детска градина в село Гълъбец, община Поморие.

Община Крумовград получава 23 520 лв. за планиране на детска градина в село Подрумче. За община Червен бряг са утвърдени 14 400 лв. за реорганизация и ремонт на остаряла детска градина. На община Асеновград се отпускат 7200 лв. за извършен конкурс за планиране на нова детска градина. Община Чирпан получава 434 829 лв. за задатък за строителство на нова градина в село Свобода.

На ПГОХ " Райна Княгиня " в Стара Загора се дават 6240 лв. за предоставена консултантска услуга преди надстрояване и продължение на постройката.

С построяването на нови детски ясли, градини и учебни заведения и с разширението на издигнати здания ще се обезпечат места за развъждане, образование и образование на деца от тримесечна до тригодишна възраст. Ще се основат предпоставки за сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата на 4 години, както и за образуване на едносменен режим на образователния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР