Министерският съвет одобри 1 908 014 лева допълнително по бюджетите

...
Министерският съвет одобри 1 908 014 лева допълнително по бюджетите
Коментари Харесай

Правителството одобри близо 2 млн. лева по програми за развитие на образованието

Министерският съвет утвърди 1 908 014 лв. в допълнение по бюджетите на общините за действия по две национални стратегии за развиване на образованието.

1 402 433 лв. са за Национална стратегия " Предоставяне на модерни условия за поддръжка за личностно развиване на децата и учениците в институции в системата на предучилищното и учебното обучение “. Целта на програмата е да се обезпечат условия за развиване на ползите, качествата и компетентностите на децата и учениците, за кариерното им насочване и консултиране и за повишение на качеството на просветителния развой.

24 центъра за поддръжка за личностно развиване, в това число 3 астрономически обсерватории с планетариуми, ще получат част от средствата. С тях могат да се подреждат кабинети за занимания с разнообразни науки, технологии, изкуства и спорт. Финансира се и обезпечаване на литература и материали за работа на децата и учениците. Средства за съоръжение на стаи за занимания по ползи ще получат и 4 училищен общежития.

16 центъра за поддръжка за личностно развиване ще имат опция да провеждат учебни конгреси, училищен изследвания и показване на специалности.

505 581 лв. са за планове по Национална стратегия " Успяваме дружно “. С част от средствата 152 общински детски градини ще провеждат разнообразни действия с родители в поддръжка на плавния преход на децата от фамилната среда в детската градина. Други 59 детски градини ще получат финансиране за използване и разпространение на положителни практики и нововъведения.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР