Министерският съвет обяви бъдещата автомагистрала от Русе до Велико Търново

...
Министерският съвет обяви бъдещата автомагистрала от Русе до Велико Търново
Коментари Харесай

Магистрала Русе-Велико Търново става национален обект, ускоряват изграждането ѝ

Министерският съвет разгласи бъдещата автомагистрала от Русе до Велико Търново за народен обект, сподели след съвещанието на кабинета районният министър Иван Шишков.

Подробният организационен проект е подготвен и другата седмица ще бъде утвърден със заповед от министъра, с което стартира същинската процедура по отчуждаване и създаване на магистрата. В момента има абстрактен план от Русе до Бяла и обхода на Бяла - два от трите бъдещи лота за автомагистралата.

" С това решение сме създали част от това деяние, с което би трябвало постепенно и методично да унищожаваме 10-годишния безпорядък, който цареше в градежа на пътищата и да въдворим правов и планов ред в цялото създаване ", сподели той.

Тази автомагистрала е част от най-важния транспортен кулоар север-юг, който е със значение освен в България, само че и в цяла Европа, добави министърът.

Това, че става народен обект значи: по-лесни процедури за одобрение, по-лесни процедури за отчуждаване и страната може да обезпечи по-лесни вложения. Основната цел е да се реализира по-голяма сигурност на придвижването, както и проходимост на нашите пътища, което съгласно министъра е причина за многото произшествия у нас.

Шишков заяви още, че Министерски съвет е одобрил единодушие за изменение в общия организационен проект на София за разширението на третия метродиаметър. Той ще минава през Военна академия, ул. " Гео Милев ", " Арена Армеец " до " Цариградско шосе ". Ще е 6 км и ще е с 6 метростанции.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР