Министерският съвет няма задължения да описва техническите параметри на параваните,

...
Министерският съвет няма задължения да описва техническите параметри на параваните,
Коментари Харесай

Донев: Министерски съвет няма задължения да описва техническите параметри на параваните за вота

Министерският съвет няма отговорности да разказва техническите параметри на параваните, зад които би трябвало да гласоподават жителите на изборите на 2 април. Стандартизацията в тази ситуация може единствено да ограничи общинските изборни комисии. Това сподели министър председателят Гълъб Донев преди съвещанието на кабинета.

„ През последните дни всички с интерес следим една оживена полемика към едно от нововъведенията в Изборния кодекс - параваните за гласоподаване. Параванът размени кабината за гласоподаване, известна като тъмна стая. Предназначението му е същото - да обезпечи тайната на вота ”, добави още Донев.

„ Добре знае се, че така наречен тъмна стаичка в никакъв случай не е предизвиквала ужас и съмнения. Тя в никакъв случай не е обърквала ЦИК и СИК при естественото пояснение. Параванът е мобилната версия на тъмната стаичка и нещата с него стоят по същия метод. Разчитаме на положително взаимоотношение сред Министерски съвет и ЦИК, каквото беше за предходните избори ”, съобщи Донев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР