Министерският съвет няма задължения да описва техническите параметри на параваните,

...
Министерският съвет няма задължения да описва техническите параметри на параваните,
Коментари Харесай

МС няма задължения да описва техническите параметри на параваните за вота: Премиерът Донев

Министерският съвет няма отговорности да разказва техническите параметри на параваните, зад които би трябвало да гласоподават жителите на изборите на 2 април. Стандартизацията в тази ситуация може единствено да ограничи общинските изборни комисии. Това разяснява министър председателят Гълъб Донев преди съвещанието на кабинета.

" През последните дни всички с интерес следим една оживена полемика към едно от нововъведенията в Изборния кодекс - параваните за гласоподаване. Параванът размени кабината за гласоподаване, известна като тъмна стая. Предназначението му е същото - да обезпечи тайната на вота ”, добави министър-председателят.

Донев акцентира, че предшественикът на паравана - тъмната стаичка, в никакъв случай не е предизвиквала ужас и съмнения при тълкуването ѝ. " Параванът е мобилната версия на тъмната стаичка и с него нещата стоят по същия метод ”, добави той.

Припомняме, че през вчерашния ден в ефира на NOVA NEWS представителят на ЦИК Росица Матева изясни, че в Комисията идват писма с въпроси за размерите и типа на параваните. От ЦИК изпращали тези запитвания към Министерски съвет, а отговорът на администрацията там бил, че не е належащо решението за параваните да е централизирано.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР