Министерският съвет не готви вдигане на ветото за членството на

...
Министерският съвет не готви вдигане на ветото за членството на
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не се готви вдигане на ветото към РС Македония

" Министерският съвет не готви повдигане на ветото за участието на Северна Македония в Европейския съюз ". Това разяснява предаването " Политически неточно " ръководителят на 47-ото Народно заседание Никола Минчев.

" Категорично няма еднолично повдигане на ветото. Това е тематика, която доста комфортно може да се експлоатира за политически цели . Реална причина да се твърди, че ние ще отстъпим от националния интерес на България, няма. Българската позиция по тематиката е ясна и ние чакаме осъществяване на контракта за добросъседство и на другите съглашения ", съобщи Минчев.
 Теодора Генчовска: Не се пазарим зад кулиси, пред кулиси за районен съд Македония
Теодора Генчовска: Не се пазарим зад кулиси, пред кулиси за районен съд Македония

Решенията на Германия и Италия за съветския газ са си техни

" Всичко, което се случва с Народното събрание, безспорно е моя отговорност ", сподели ръководителят на Народното събрание.

", демонтирана е, тъй че се надявам тази история да остане един неприятен спомен от тази седмица и от историята на 47-ото Народно заседание ", разгласи Минчев.

Той напомни, че до металните заграждения отвътре на формалната врата на Народното събрание се е стигнало от митинга, проведен от " Възраждане " през януари 2022 година във връзка " зелените документи ". Тогава е имаше пробив в сигурността, служителите на реда бяха без щитове и палки, посочи Минчев.

" Това бяха диалози в джука форма. След това към този момент постъпи писмо от НСО с изброени съответни ограничения, което е било адресирано не до мен, а до основния секретар . Някои от ограниченията са били отхвърлени от страна на администрацията. Аз нито знаех, че са осъществени огледи, нито че е постъпила съответна оферта . Това, което стигна до мен, е докладна бележка за вътрешно компенсиране на разноски по бюджета. Действително не съм обърнал внимание, че има подобен план за слагане на железни уреди ", сподели Минчев.

Относно отсъствията на депутата Делян Пеевски от парламентарните съвещания ръководителят на Народното събрание изясни, че не ги извинява. " В интерес на истината господин Пеевски и не пуска молби за опрощение и има неизвинени отсъствия. Той не получава заплата, когато отсъствията не са извинени ".
 Каримански: Компромисите се изчерпват, съдружното съглашение не се съблюдава
Каримански: Компромисите се изчерпват, съдружното съглашение не се съблюдава

Искаме доста по-добра връзка с " Продължаваме промяната ", да се вслушват в сътрудниците

Минчев е подготвен да се извини на депутатите от " ИТН ", в случай че то ще докара до съгласие в държавното управление.

" За мен най-важното е ние да можем да работим дружно, с цел да продължим работата си, тъй че в случай че това е нещото, което в действителност ще ни изкара от тази каскада от обвинявания , в която сами се вкарахме от понеделник насам, давам това опрощение и в действителност се надявам това към този момент да е краят и да няма повече обвинявания, а да седнем и да работим ".
 И Петър Чобанов заприказва за предварителни избори
И Петър Чобанов заприказва за предварителни избори

Мерките на държавното управление ненапълно са обезщетителни мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР