Министерският съвет на Република България прие Средносрочната програма за помощ

...
Министерският съвет на Република България прие Средносрочната програма за помощ
Коментари Харесай

Правителството одобри новата Средносрочна програма за помощ за развитие и хуманитарна помощ на България

Министерският съвет на Република България одобри Средносрочната стратегия за помощ за развиване и филантропична помощ на Република България за интервала 2020 година - 2024 година, оповестиха от държавната пресслужба.

Чрез документа страната ни се включва в напъните да бъдат изпълнени Целите за стабилно развиване, залегнали в Дневния ред на Организация на обединените нации за стабилно развиване до 2030 година и признати единомислещо от интернационалната общественост през 2015 година

В средносрочната стратегия през идващите четири години е планувано българската помощ за развиване да бъде насочвана предпочитано за страните и районите от Западните Балкани, Източното партньорство, Близкия изток и Северна Африка, Африка на юг от Сахара и Азия.

България като нов донор регистрира потребността от общи старания в битката с бедността и неравенствата. Средствата и ресурсите ще бъдат разпределяни както за качествено обучение и опазване на здравето, по този начин и за сигурност и стопански напредък. Ще се подкрепят и дейностите за превъзмогване на следствията от пандемията COVID-19.

Страната ни ще може да подкрепя засегнатите страни и райони посредством безплатна финансова помощ или в натура. Според залегналите в програмата механизми на място също по този начин могат да бъда изпращани специалисти и доброволци.

Българската филантропична помощ ще бъде оказвана посредством образуване на избавителни интервенции, даване на филантропични средства под формата на движимо имущество, безплатна финансова помощ, планове за филантропично подкрепяне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР