Министерският съвет на Република България прие решение, с което приема

...
Министерският съвет на Република България прие решение, с което приема
Коментари Харесай

МС прие доклад за състоянието на оградата по границата с Турция

Министерският съвет на Република България одобри решение, с което приема отчет за настоящото положение на инженерното оборудване от възпрепятстващ вид по българо-турската граница и съпътстващата го инфраструктура , оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В осъществяване на т.1 и т. 4 от Решение № 726 на Министерския съвет от 18 октомври 2021 година и заповед № ОХ-961/22.10.2021 година на министъра на защитата инженерни формирования от състава на Сухопътните войски направиха неотложни ремонтно-възстановителни действия по инженерното оборудване от възпрепятстващ вид по българо-турската държавна граница и прилежащия път, със съдействието на Главна дирекция " Гранична полиция ".

Ремонтирани са избраните като сериозни от Главна дирекция " Гранична полиция " сектори в зоните за отговорност на ГПУ - Свиленград и ГПУ-Елхово .

В хода на ремонтните действия са сменени 4 977м. серпантина режеща тел, възобновени са 34 бр. колони на оборудването, построени са 2 бр. нови стоманобетонни водостоци, отремонтирани са 402 бр. оградни пана, подравнени са 570 м. сектори от прилежащият път, почистени и усилени са 42 бр. водостоци, насипана е 1 231 м3 трошено-каменна секта и са прочистени от растителност 27 352 м2.

Възстановените сектори от оборудването са с обща дължина от 63 463 м., Разходите за осъществената ремонтна активност са 121 681,13 лева

В разследване на нараствания миграционен напън и усложняване на ситуацията на обособени сектори от българо-турската и българо-гръцката граница от 01.11.2021 година стартира присъединяване на въоръжените сили в защитата на държавната граница, като в началото бяха въведени 448 военнослужещи с 69 единици техника, след което бяха редуцирани до 246 военнослужещи и 57 единици техника, а на 10.01.2022 година завърши присъединяване на въоръжените сили в защитата на държавната граница.

Към момента Министерството на защитата продължава да оказва логистична поддръжка на Министерство на вътрешните работи, като задачата се извършва от 20 военнослужещи с 11 единици техника.

За осъществяване на дейностите по защита на държавната граница Министерството на защитата е изразходило 13 733 570 лева
 Кабинетът да внесе отчет за положението на оградата по границата, реши Народното събрание
Кабинетът да внесе отчет за положението на оградата по границата, реши Народното събрание

До месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР