Министерският съвет на Република България прие решение, с което предлага

...
Министерският съвет на Република България прие решение, с което предлага
Коментари Харесай

За ратификация е предложено споразумение  относно изпълнението на мисия на морската патрулна авиация

Министерският съвет на Република България одобри решение, с което предлага на Народното събрание да ратифицира „ Споразумение сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на националната защита на Република Гърция по отношение на обезпечаване на поддръжка на гръцко военно формирование по отношение на осъществяването на задача на морската патрулна авиация “.

Изпълнението на задачи на морската патрулна авиация в района на Черно море е част от ограниченията за приспособено предно наличие на Алианса. Решението за използването на тези ограничения е взето на Срещата на върха на НАТО във Варшава, извършена през 2016 година Целта на ограниченията за приспособено предно наличие е повишение на ангажираността и приноса към възпиращия и отбранителния капацитет на Алианса в Черноморския район.

За осъществяване на осъществяването на задания от морската патрулна авиация на Република Гърция, българската страна дава обслужване на въздушното придвижване и обезпечаването на поддръжка на самолета и летателните екипажи на гръцките Военновъздушни сили на българско военно летище.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР