Министерският съвет на Република България обяви, че е одобрил проект

...
Министерският съвет на Република България обяви, че е одобрил проект
Коментари Харесай

България предоставя вноска от 100 хиляди евро във фонд Зелен климат

Министерският съвет на Република България разгласи, че е одобрил план на тристранно съглашение, обвързвано със зеления поверителен фонд за климата. Споразумението е сред държавното управление на Република България, Зеления фонд и Международната банка за възобновяване и развиване, като последната работи като краткотраен настойник на фонда.

Съгласно този ангажимент, България ще даде на фонд " Зелен климат " вноска в размер на 195 583 лв. (100 000 евро) от плануваните бюджетни средства за публична помощ за развиване . Този стъпка отразява уговорката на страната към Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата и Парижкото съглашение по климата.

Като страна по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата и Парижкото съглашение по климата, със своята вноска България ще способства към солидарните старания на интернационалната общественост за формулиране на интегрирани и всеобхватни политики, ориентирани към намаляване на неподходящите последици от изменението на климата и повишение на качествата за акомодация към тях.
 COP28 стартира с победа на Фонда за климатични бедствия
COP28 стартира с победа на Фонда за климатични бедствия

Срещата на върха на Организация на обединените нации за климата реализира ранна победа в четвъртък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР