Министерският съвет на ГЕРБ избра и гласува тези машини. Не

...
Министерският съвет на ГЕРБ избра и гласува тези машини. Не
Коментари Харесай

Петков: Не Мадуро, а Борисов избра тези машини за гласуване

Министерският съвет на ГЕРБ избра и гласоподава тези машини. Не Мадуро, а Борисов избра тези машини за гласоподаване. ЦИК, с ръководител от квотата на ГЕРБ, ги избра. Това разяснява в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков.

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " дадоха отговор на ГЕРБ с контрапредложение - да се сътвори краткотрайна комисия, която намерено, в едномесечен период да разиска и предложи промени в Изборния кодекс.

ПП и Демократична България желаят да видят отдръпването на целия законопроект. " Ако хартиената коалиция, отдръпна среднощните си безумия, ние още през днешния ден ще влезем в зала и може да започва този спор още веднъж ", сподели Кирил Петков на ексклузивен брифинг дружно с Демократична България.

" Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи избраха да отворят Изборния кодекс. Защо имат фиксация на Изборния кодекс? Защото желаят действително да създадат замяна на вота на българските жители, действително да връщат измамите с хартиените бюлетини, да затворят публичния съвет, който ги подлага на критика, желаят да трансфорат тези машини в елементарни принтери, да усложнят по какъв начин българите в чужбина гласоподават ", сподели той.

" Няма да разясня чувалите с неистини, които чухме тази заран ", отговори Петков на обвиняванията на Борисов, че се мами с кодовете и флашките на машините и че не желае " машини на Мадуро ", а такива от Съединени американски щати.

" Министерски съвет на партия ГЕРБ избра и гласоподава тези машини - не Мадуро, а Борисов избра тези машини. ЦИК с ръководител от квотата на ГЕРБ ги избра ", отговори Петков.

Христо Иванов от своя страна съобщи, че са подготвени да водят диалог, в случай че се изтегли законопроектът, тъй че да се стартира начисто.

" Ако задачата е да беседваме и да търсим решение - това е форматът. Ако задачата е - да има параванче, няма да участваме в това нещо ", сподели той.

Заяви още, че през днешния ден ще внесат предложение за краткотрайна комисия, която да се занимае с промените в Изборния кодекс. Срокът на деяние на тази комисия ще е един месец.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР