Министерският съвет на България прие решение да промени представителите на

...
Министерският съвет на България прие решение да промени представителите на
Коментари Харесай

Държавата си избра представители в ръководството на Касата

Министерският съвет на България одобри решение да промени представителите на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Според решението, Михаил Околийски ще заеме мястото на ръководителя на НЗОК. Останалите представители на страната в Надзорния съвет ще бъдат Илко Гетов, Георги Клисурски и Румен Спецов.

Михаил Околийски сега е заместник-министър на опазването на здравето , като през последните години той е управлявал офиса на Световната здравна организация в България и е работил като доцент в Националния център по публично здраве и разбори. Има и експертен опит в региона на психологичното здраве.

Илко Гетов, който също е заместник-министър на опазването на здравето, е бил ръководител на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули. Той също е работил в Българския фармацевтичен съюз и е професор в Университета " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас.

Георги Клисурски, заместник-министър на финансите, е бил ръководител на Съвета на шефовете на " България Хели Мед Сървиз " ЕАД и консултант на вицепремиера по европейските фондове и министър на финансите (От декември 2021 година до юли 2022 г.). Той има опит в икономическата консултация и в региона на сливанията и придобиванията на компании.

Румен Спецов, изпълнителен шеф на Националната организация за приходите (НАП), също ще бъде представител на страната в Надзорния съвет на НЗОК. Той е работил в Национална агенция за приходите за доста години и има опит в данъчната политика и отбраната на националната сигурност.
 Назначиха пет нови зам.-министри към Министерство на околната среда и водите, МИР и ММС
Назначиха пет нови зам.-министри към Министерство на околната среда и водите, МИР и ММС

Това заяви пресцентъра на МС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР