Министерският съвет /МС/ прие решение, с което дава съгласие за

...
Министерският съвет /МС/ прие решение, с което дава съгласие за
Коментари Харесай

Весела Лечева: Решението за нова зала за художествена гимнастика е факт

Министерският съвет /МС/ одобри решение , с което дава единодушие за отделяне на нов УПИ и за безвъзмездното му даване за ръководство на Министерство на младежта и спорта, оповестиха от спортното ведомство.

Новообразуваният парцел ще бъде самостоятелен от парцели – обществена държавна благосъстоятелност, с предоставени права за ръководство на Министерството на вътрешните работи. С признатия през днешния ден акт на Министерския съвет ще се обезпечат условия за осъществяване на държавната политика в областта на развиване на физическото образование и спорта посредством обезпечаване на подобаващи условия за подкрепяне и развиване на българската художествена гимнастика, като един от най-успешните и влиятелни спортове в народен и международен проект, разпространявал страната ни на интернационално равнище.

С Решение № 944 на Министерския съвет от 27.12.2018 година и Решение № 1051 на Министерския съвет от 21.12.2022 година страната към този момент обезпечи 4,5 млн. лв. за построяването на уголемение на залата за художествена гимнастика на стадион „ Раковски “. Тази сума е планувана за изцяло създаване и въвеждане в употреба на залата.

„ Благодаря на вицепремиера Иван Демерджиев и на министрите Иван Шишков и Росица Велкова, които дружно с екипа на Министерството на младежта и спорта направиха по този начин, че да бъде направено това предложение. С днешното решение на Министерския съвет се дава действителна опция да бъде построена нова зала за художествена гимнастика, която е предстояща от стотици национални състезатели и хиляди деца и подрастващи, които упражняват всеки ден “, разяснява министър Весела Лечева.

В последните месеци Лечева беше в залата по художествена гимнастика неведнъж и се увери, че в нея има голямо натоварване и даже националните състезателки мъчно намират свободен килим.

„ Залата е изцяло заслужена, тъй като нашите гимнастички са непроменяемо в международния хайлайф и наш дълг е да им предоставим и най-хубавите условия. Успехите им имат и доста значима обществена функционалност, тъй като съумяха да възпламенят хиляди деца да изберат спорта. Надявам се, че всяко последващо държавно управление и министър няма да спре работата по реализиране на плана, а аз персонално, съм извънредно щастлива, че решението за новата зала е реалност “, добави министър Лечева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР