Министерският съвет (МС) да предприеме необходимите действия, съобразно своите правомощия,

...
Министерският съвет (МС) да предприеме необходимите действия, съобразно своите правомощия,
Коментари Харесай

Местят Конституционния съд в сградата на ББР

Министерският съвет (МС) да предприеме нужните дейности, съгласно своите пълномощия, да придобие и даде на Конституционния съд (КС) постройката на Българската банка за развиване, реши Народното събрание.

Вносители на плана са депутати от ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната - Демократична България “ и Движение за права и свободи. „ За “ гласоподаваха 165-ма народни представители, двама се въздържаха.

В писмо до Министерски съвет Конституционният съд е обосновал нуждата от даване на постройка и нужните средства за естественото действие при реализиране на конституционните му пълномощия, е записано в претекстовете на създателите на решението, измежду които са водачите на  формациите - Бойко Борисов (ГЕРБ-СДС), Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “, Атанас Атанасов и Христо Иванов (съпредседатели на „ Демократична България “), Мустафа Карадайъ (председател на ДПС). Те показват, че  проблемът със сградния фонд и пространствата, в които Конституционен съд се обитава, е от доста години и към днешна дата не е открито дейно решение.

Конституционният съд в свое следващо писмо до министър-председателя от 9 май тази година още веднъж слага своето искане за даване на подобаваща постройка, е записано в претекстовете.

Народното събрание счита, че има потребност от дейности за решение на казуса от изпълнителната и законодателната власт, още повече, че има реализирано единодушие сред всички парламентарни групи, участващи в конституционното болшинство, че ще бъде уредена в Конституцията конституционната тъжба, се показва в решението. Това ще усили неведнъж работата на Конституционен съд и надлежно ще бъдат нужни още чиновници и пространства, се показва в текста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР