Министерският съвет и Лена Бориславова лъжат, Кирил Петков въобще не

...
Министерският съвет и Лена Бориславова лъжат, Кирил Петков въобще не
Коментари Харесай

Кирил Петков не е присъствал на срещата в Солун


Министерският съвет и Лена Бориславова лъжат, Кирил Петков изобщо не е участвал на срещата в Солун, нито на вечерята, както лъже говорителката му и Министерският съвет.

Снимката от вечерята в петзвездния хотел „ Хаят” в Солун на премиера, Лена Бориславова и трети човек (посочван поради образна аналогия като посланика ни Валентин Порязов) взриви публичното мнение.

Да забележим случилото се!

Първо ще обясня за интернационалната среща.

Тя е част от Процеса за съдействие в Източна Европа (SEECP). Тя е среща на балканските страни – т.е. и нашите съседи и то най-високо допустимо държавно ниво.

Тя с присъединяване на Шарл Мишел, ръководител на най-върховния орган на Европейски Съюз – Европейския съвет и с генералният секретар на Съвета за районно съдействие (RCC) госпожа Маджлинда Брегу.

Т.е. единствено роден глупак или някакво прокси, настоящо по задгранична заповед, не би й обърнал внимание. Обсъждало се е интернационалното съдействие, Европейски Съюз и Балканите, енергийната и газова съгласуваност и взаимопомощ, сигурността, развиването с общи старания на пограничните региони, войната на Русия в Украйна и така нататък

Отсъствието на премиера ни при изискване, че е бил в Солун по същото време, е величествен интернационален политически скандал. Така той е показал неприязнено отношение към Европейски Съюз, към страните, с които живеем на полуострова и не си е мръднал пръста нито да развива връзките на България с тях, нито да отбрани и аргументира съществени български цели.

Участието на външният министър Теодора Ганчовска (сред най-ниските по сан участници в срещата) не може да измие новото внасяне на напрежение от България в връзките ни с Европейски Съюз.

Лъжите

Вчера в в своя медийна демонстрация говорителката на кабинета Лена Бориславова съобщи, че тя и министър председателят са били на събитието в Солун.

Пак през вчерашния ден Министерският съвет пусна следната информация:

„ В отговор на журналистически въпроси, Ви осведомяваме, че на 10 юни 2022 година министър председателят Кирил Петков взе участие в Солун във вечерята на високо ниво на Процеса на съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките сред страните от района, облекчение на транспортната и гранична инфраструктура са били измежду тематиките на диалог. Най-важно обаче е доверието сред страните, на фона на вилнеещата война на изток от нас, е било общото мнение на водачите.”

ЛЪЖАТ!

Давам фрагмент от Декларацията, призната на срещата и поместена на формалния държавен уебсайт в Гърция, както и на уебсайт на Европейски Съюз:

„ Под председателството на министър-председателя Кириакос Мицотакис, ние, участниците в срещата на върха на Процеса на съдействие в Югоизточна Европа (SEECP), президент Борут Пахор, президент Мило Джуканович, президент Вьоса Османи-Садриу, президент Шефик Джаферович, министър-председател Наталия Гаврилица, министър-председател Димитър Ковачевски, министър-председателят Еди Рама, министър-председателят Андрей Пленкович, вицепремиерът Сорин Гриндяну, външният министър Никола Селакович, министърът на външните работи Теодора Генчовска и заместник-министърът на външните работи Фарук Каймакджи.

В наличието на ръководителя на Европейския съвет господин Шарл Мишел и генералния секретар на Съвета за районно съдействие (RCC) госпожа Маджлинда Брегу… “
/край на цитата/

Кирил Петков не се мярка и на формалните фотографии на участниците в срещата. Не се мярка и на вечерята, както лъже Министерският съвет.

Давам видеозаписи от срещата и вечерята, поместени в нюзрума на уеб страницата на Европейския съвет:

/официално видео на участниците/

/видео от вечерята/

Факт е, че огромният държавен „ Еърбъс 319” е летял до там, въпреки че пътят до Солун е единствено три часа по автомагистралата. /виж скрийншота/. И вечерята е почнала по-рано.

Сещам се какво написах в един пост преди време във връзка различен скандал с държавното управление и говорителката му:
(цитат) „ Г-н министър председател, каквито и да са връзките ви с началника на Вашия кабинет, това лице потвърждава, че не е за този пост. Ако не можете или по-скоро не желаете да се отървате от него, приложете „ непряк пас на Питър”! Надявам се, че знаете защо говоря… Ако не го извършите, началникът на Вашия кабинет с такива и други сходни дейности в скоро време, волно или несъзнателно, ще ви изгони от премиерския ви кабинет.” (край на цитата)

А в случай че демонстрираното неявяване и наличие в Солун не е плод на тарикатлъка и неналичието на умения за каквото и да е притежаване на пристрастеностите от Кирил Петков, абсурдът е надалеч по-плашещ и сериозен от някаква персонална история с държавни пари.

Както написах тогава по оня мотив с държавното управление и говорителката:

„ В тежкия случай (визирам възможна поръчка) даже не ми се приказва защо иде реч”.

Григор Лилов, фейсбук
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР