Министерският съвет гласува промяна в Наредбата за осъществяване на правото

...
Министерският съвет гласува промяна в Наредбата за осъществяване на правото
Коментари Харесай

Д-р Николова посочи кои хора са идеалният преносител на К-19

Министерският съвет гласоподава смяна в Наредбата за реализиране на правото на достъп до здравна помощ, с която се обезпечава опцията за издаването на електронни посоки и предписания. Ще издават ли персоналните лекари посоки, без да са ни прегледали?

"Факт е нормативната уредба, която позволява да се получават документи не на хартия. Отдавна чакаме всичко да се случва по електронен път.

Предполагам, че в най-скоро време нещата ще се случат. Слага се един знак на тъждество сред е-направлението и отдалеченото такова, това е напълно друго нещо и изключение за пациентите с Ковид-19 ", сподели общопрактикуващият доктор и член на УС на БЛС - Гергана Николова за Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че при електронното опазване на здравето пациентът се преглежда при лекаря, само че не получава документ на книжен притежател.

"Общопрактикуващите лекари имаме към този момент всичко налично и издаваме към този момент такива документи, различен е въпросът каква част от лабораториите съумяха да се оправят с медицинския програмен продукт.

Разбираме какъв е рискът тези пациенти да се разхождат, по тази причина и БЛС настояваше да се случат толкоз рано и бързо е-направленията за тези пациенти ", акцентира доктор Николова.

Според нея за пациентите е-направленията няма да са проблем, защото те ще могат единствено със своето ЕГН и дата на издаване на рецептата да получат медикаментите си в аптеката. Тя акцентира, че ще отпаднат и рецептурните книжки.

"Лекарите сме прави в настояването да има ограничаване и ограничения - по този метод се оправяме с разпространяването на болестта. Виждате, че смъртността въпреки всичко по никакъв начин не е дребна. Вирусът е друг от това, което се е случвало досега ", означи общопрактикуващият доктор в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че децата са идеалният преносител на вируса, само че отварянето на градините би бил един компромис в границите на нужното.

"Нека се съберем на Коледа с домашните си, само че да ограничим събиранията си.


Не е значимо какъв брой ще се нахраниш довечера и какъв брой огромен ваучър ще се случи, значимото е да минем през всичко това дружно. Вече имаме ваксини, знаем много повече за болестта. Има метод да се оправим. Нека си помогнем в оправянето с този проблем ", моли доктор Гергана Николова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР