Министерският съвет даде отчет за освободените служители в държавната администрация

...
Министерският съвет даде отчет за освободените служители в държавната администрация
Коментари Харесай

МС преброи освободените чиновници в министерствата по време на служебните кабинети

Министерският съвет даде доклад за освободените чиновници в държавната администрация по време на служебните държавни управления в интервала август 2022 година - юни 2023 година

От изпратената до медиите информация излиза наяве, че общият им брой е 13 211 души.

Най-голям е броят на съкратените чиновници в Министерството на превоза и известията - 4634 души. Съществено понижаване на личния състав - с 1793 души - има и в Министерството на вътрешните работи . Следват Министерството на земеделието и храните с 1472 съкратени чиновници и Министерството на образованието с 1184 освободени служители.
 С над 5 млн. лева редуцират служителите в 8 министерства
С над 5 млн. лева редуцират служителите в 8 министерства

С утвърдени спомагателни разноски по бюджетите за погашение на компенсации

В останалите министерства и подчинените им ведомства е освободен следният брой личен състав: Министерски съвет - 145 души, Министерство на финансите - 634, Министерство на здравеопазването - 30, Министерство на районното развиване - 558, Министерство на правораздаването - 378, Министерство на културата - 39, Министерство на енергетиката - 725, Министерство на защитата - 88, Министерство на външните работи - 68, Министерство на околната среда и водите - 300, Министерство на младежта и спорта - 85, Министерство на нововъведенията и растежа - 189, Министерство на стопанската система и промишлеността - 246, Министерство на електронното ръководство - 142, Министерство на труда и обществената политика - 501.

Министерството на туризма е единственото, където съкращения на чиновници няма.

От систематизираната таблица на Министерски съвет обаче не излиза наяве каква част от въпросните чиновници са освободени поради пенсиониране, какъв брой са преназначените и какъв брой са действително уволнени.

Справката на МС цели да опровергае обява във в. " Сега ", в която се показва, че изказванието на премиера Николай Денков, че за въпросния интервал служебните държавни управления са уволнили 7000 души е мощно пресилено.
 Пенсионират 25 чиновници от администрацията на МОН
Пенсионират 25 чиновници от администрацията на МОН

Те ще получат компенсации според от насъбрания стаж във ведомството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР