Министерският съвет да изготви и внесе в Народното събрание в

...
Министерският съвет да изготви и внесе в Народното събрание в
Коментари Харесай

НС реши: Кабинетът да внесе до 3 месеца мащабна програма за инвестиции в отбраната до 2032 г.

Министерският съвет да изготви и внесе в Народното събрание в период от три месеца всеобхватна и финансово обоснована стратегия за вложения в защитата до 2032 година, реши Народното събрание. Депутатите гласоподаваха решението, с което разпореждат на Министерския съвет правенето на програмата със 135 гласа " за ", 25 - " срещу " и девет - " въздържали се ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвижда се програмата да включва всички разпознати нужни отбранителни качества, които следва да бъдат достигнати до 2032 година Проектите за реализацията на отбранителни качества, чиято планирана стойност надвишава 100 млн. лева, следва да бъдат разказани разделно. Проектите за реализация на отбранителни качества, чиято планирана стойност не надвишава 100 млн. лева, следва да бъдат обединени по пакети от качества, се показва в решението.

В него е написано, че в осъществяване на Закона за защитата и въоръжените сили Министерският съвет следва да внесе в Народното събрание планове за капиталови разноски (ПИР) за всички отбранителни качества, чиято реализация надвишава 100 млн. лева (придобиването на отбранителна дарба по одобрени стандарти, включително муниции, C41 системи, създаване на прилежащата инфраструктура и т.н.).

ПИР следва да включва обсег за придобиване на цялостната отбранителна дарба, военно-икономически разбор за придобиване, индикативна стойност и образцов график за осъществяване, приоритизация съгласно задачите на силите и останалите планове за реализация на отбранителните качества до 2032 година, благоприятни условия за развиване на стратегическо съдействие с страни членки на НАТО и Европейски Съюз, както и благоприятни условия за трансфер на технологии и индустриално съдействие.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР